Je kind als proefkonijn. Psychologische tests voor aan de keukentafel

Je kind als proefkonijn. Psychologische tests voor aan de keukentafel Thursday October 13, 2016

Je merkt weleens sprongetjes bij je kind. Zowel fysiek als ze zo hard groeien dat ze opeens alleen nog maar hoog water broeken hebben als emotioneel. Dan hebben ze opeens iets door of een inzicht gekregen. Aan de hand van dit boek kun je – zonder waarde oordeel – meegaan in die emotionele sprongetjes.

In Je kind als proefkonijn van Otje van der Lelij staan de 25 leukste psychologische thuisexperimenten die je met je kind (0-12 jaar) kunt doen. Je leert zelf ook veel over opeenvolgende stapjes zoals empathie en zelfbeheersing.

De proefjes die je dier zijn natuurlijk gewoon op basis van huis-tuin-en keuken onderzoek op het moment dat je het zelf doet, maar wel gebaseerd op wetenschappelijke psychologische onderzoeken. Je hoeft er geen waarde oordeel bij te hebben. Je kunt niet slagen of zakken.

Het doen van de proefjes voelt meer als het doen van een spelletje, ook voor je kind. Doe je een proefje als ze 2 zijn en een half jaar later weer, dan is het voor jezelf erg leuk om het verschil te zien.

Dit boek is heel toegankelijk en leest makkelijk weg. Al zal je het meer als naslagwerk gaan gebruiken. Dan pak je hem er weer eens bij als je kind een paar maanden verder is en je wilt een proefje herhalen of een nieuwe doen.

Een voorbeeld van een simpel proefje om zelfbeheersing te zien is: je geeft je kind iets dat hij of zij lekker vindt. Je zegt dat je er bij weg gaat lopen en als je straks terugkomt en het lekkers ligt er nog, dan krijgen ze nog meer lekkers. Als het weg is niet. Het ene kind zal direct toeslaan zodra je de deur uitloopt terwijl een ander zichzelf probeert af te leiden om het maar zo lang mogelijk vol te houden. Het levert trouwens ook hilarische filmpjes op.

Het boek ‘je kind als proefkonijn kopen’

Je kunt het boek als e-book of paperback krijgen. Je kind als proefkonijn is verkrijgbaar bij Bol.com en YouBeDo (bij die laatste gaat 10% naar een goed doel dat je zelf kunt selecteren, aanrader dus).

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies