Voorleespakket ‘Hoe Opa Kees een superheld werd’

Voorleespakket ‘Hoe Opa Kees een superheld werd’ Thursday September 29, 2016

Opa Kees is de superheld van de kinderboekenweek 2016. Gratis voorleespakket van Pip & MAKI verhalenmakers voor iedereen.

‘Hoe Opa Kees een superheld werd’ is een van de verhalen uit het boek ‘Het Enige Boek in je Koffer’ dat pas volgend jaar uitkomt. Omdat Pip & MAKI verhalenmakers geen geduld hebben delen ze voor de kinderboekenweek alvast een verhaal, mini poster en leuke opdracht om samen te doen in de klas, bibliotheek of thuis aan de keukentafel.

Het gratis voorleespakket

De kinderboekenweek loopt van 5 tot en met 16 oktober 2016 en heeft als thema ‘Oma’s en Opa’s voor altijd jong’. Het verhaal van Opa Kees, die altijd het avontuur opzoekt in het verzorgingstehuis sluit daar naadloos op aan. Het verhaal is het meest geschikt voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar.

Het voorleespakket, dat als .pdf te downloaden is bevat:

  • Het voorleesverhaal
  • Een mini poster
  • Tekenopdracht

Download het verhaal en extra’s hier!

Over Pip & MAKI verhalenmakers

Pip & MAKI schrijven kinderverhalen en maken verfrissende illustraties. Ze houden van mooie dingen en gekke twists. Met hun toegankelijke verhalen en versjes willen Pip & MAKI kinderen aanmoedigen om ook zelf verhalen te bedenken. De verhalen zijn leuk voor jongens én voor meisjes. Eerder publiceerden Pip & MAKI het gratis voorleespakket ‘Tonijn’.

Pip & MAKI bestaat uit Paula Nordhauzen (Pip), Matthijs Maat (MA) en Kim Smits (KI). Ze werken vaak als schrijver en illustrator voor grote mensen maar vinden voor kinderen werken echt een feestje. Ze zijn apetrots dat in april 2017 hun eerste gezamenlijke kinderboek ‘Het Enige Boek in je Koffer’ wordt uitgegeven. Het boek bomvol verhalen, versjes en prenten is zeer geschikt voor ouders die geen stapels boeken mee willen nemen op vakantie maar toch steeds een heel ander verhaaltje willen voorlezen.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies