Kleding inleveren bij H&M

Kleding inleveren bij H&M Thursday December 6, 2012

H&M gaat in maar liefst 48 landen kleding inzamelen in ruil voor korting. Weer een groen stapje van een groot bedrijf.

Vanaf februari 2013 kun je bij H&M kleding inleveren, die versleten is of die je niet meer draagt en weg wilt doen. Dat mag kleding van elk merk zijn. Je krijgt dan een kortingsbon van 15% terug.

Kleding recyclen

Dat je kleding kunt recyclen is op zich geen nieuws, maar ik vind het toch ontzettend fijn dat een groot bedrijf als H&M wil laten zien dat ze aan het milieu denken. Een beetje dubbel wellicht, want kleding van H&M vind ik vaak niet van die kwaliteit dat je het nog jaren kunt dragen. Maar ze hebben wel een Conscious Collectie, die is gemaakt van onder andere biokatoen. Dus als iedereen, die een kortingsbon krijgt weer iets van die collectie terugkoopt, dan raakt de directie vast wel overtuigd. En wie weet verkopen ze dan bij H&M ooit alleen nog verantwoorde kledingstukken.

Een tas met gebruikte kleding

Alle kledingstukken van alle merken, in welke staat dan ook, worden geaccepteerd. In ruil voor een tas met gebruikte kleding ontvangt de klant een bon die recht geeft op 15% korting op een artikel naar keuze bij een volgende aankoop. De ingezamelde kleding wordt overgedragen aan H&M’s partner, I:Collect, die voorziet in de infrastructuur waarin consumptiegoederen herhaaldelijk opnieuw worden verwerkt en geschikt gemaakt voor nieuw gebruik.

Dat kan trouwens niet bij alle winkels, dus voordat je met een vuilniszak vol kleding op pad gaat zou ik eerst even checken of deze actie ook geldt voor de H&M bij jou in de buurt. O, ja en het is vanaf februari 2013 en zonder einddatum.

Er komt een speciale sectie op hm.com waar je alle informatie kunnen vinden over de kledinginzameling, inclusief een store locator. Voor klanten in Nederland wordt het heel makkelijk, want ze kunnen in elke H&M-winkel terecht.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies