Droomdeurtjes

Droomdeurtjes Tuesday December 13, 2016

Droomdeurtjes. Ik viel er als een blok voor. Niet alleen omdat het opvallend simpel en schattig is, maar ook omdat het kinderen helpt beter te slapen en hun emoties een rustig plaatsje te geven.

Op ecoweetjes.nl plaatste ik laatst een vermelding van Eerlijk Speelgoed. In hun assortiment zag ik de droomdeurtjes.

Deze deurtjes helpen je om met je kind over emoties te praten. Want niet alle kinderen doen dat even gemakkelijk.

Hoe werkt een droomdeurtje?

Vanaf het plaatsen van het droomdeurtje op de kinderkamer hebben Elfjes of Draakjes uit het Dromenbos toegang tot het deurtje. Via de bijbehorende brievenbus kunnen kind en Elfje of Draakje met elkaar ‘praten’. De ouders kunnen hierop inspelen door briefjes voor het kindje achter te laten namens het Elfje of Draakje. Zij kunnen zo hun kind leren dat het oké is om bepaalde gevoelens te hebben en dat het fijn is om dit te delen. Het kind krijgt vertrouwen in het Elfje of Draakje en dat maakt het makkelijker om emoties te delen.

De kracht van verbeelding

Je kunt dus samen met je kind een briefje schrijven die je in de brievenbus doet en dan gelezen kan worden door het Elfje of het Draakje. Misschien schrijven ze zelfs iets terug. Alleen al het triggeren van de fantasie is voor kinderen heel waardevol. Zij denken nog niet in uiterlijkheden en dat iets niet kan omdat ze nog nooit een echte elf of draak hebben gezien. Voor hun is het een waarheid die hun verbeeldingskracht voedt. En dat hadden we allemaal nooit kwijt moeten raken bij het ouder worden.

De deurtjes zijn er in groen, roze of blauw.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies