Hebben konijnen het koud in de winter?

Hebben konijnen het koud in de winter? Friday December 3, 2010

Het gras is bedekt met een mooie laag sneeuw. Maar de konijntjes zitten de hele dag en nacht buiten. Is dat niet veel te koud voor ze?

Het is zo lekker knus in huis als de verwarming hoog staat en je komt van buiten waar het zo hard sneeuwt, waait en vriest. Maar hebben mijn konijntjes in de tuin het ook koud?

Konijnen kunnen tot ongeveer min 20 graden prima buiten vertoeven. Moeder natuur heeft ze een extra dikke wintervacht gegeven en ze zijn aanzienlijk meer gewend dan mensen. Er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om het aangenaam te maken voor je konijntje met dit barre winter weer.

  • Ververs regelmatig het water. Je kunt een sok om het flesje doen zodat het minder snel bevriest of een geïsoleerd flesje kopen.
  • Zorg voor veel hooi en stro.
  • Zet het hok uit de wind.
  • Konijnen zijn sociale dieren. Neem bij voorkeur twee konijnen die het goed met elkaar kunnen vinden. En geef zelf ook in de winter je konijn af en toe aandacht.
  • Omdat het konijn in de winter waarschijnlijk geen vers gras te eten heeft kun je het konijn wat meer droogvoer geven.
  • Wil je je konijn toch binnen zetten? Kies dan voor de schuur of een koud gedeelte van het huis zodat het verschil met buiten zo klein mogelijk is. Het plaatsje voor de verwarming blijft van jou!

Met dank aan: Het konijn

Foto: National Geographic / James L. Amos

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies