Het spelletje is over! Nooit meer eindeloos speeltjes oprapen

Het spelletje is over! Nooit meer eindeloos speeltjes oprapen Monday October 24, 2016

Het is natuurlijk een onwijs leuk spelletje voor je baby om ‘oeps’ steeds weer de lepel, speen of knuffel te laten vallen. Je kunt eindeloos doorgaan met oprapen. Maar het hoeft niet. Zeker als je onderweg bent is de lil’ sidekick een uitkomst.

Oh! Dat is handig! riep de moeder van Roos toen ze hoorde over lil’ sidekick. Zoals de slogan ‘Stop the drop game’ al zegt kunnen papa’s en mama’s helemaal dol worden van vallende speeltjes, lepels en speentjes. Nog voor je baby een jaar is heeft hij of zij het spelletje al door, let maar op! Niemand ontkomt er aan.

.
lil-sidekick-review-ervaring-mama-rapley-methode

Over lil’ sidekick

De lil’ sidekick is een sliert van soepel kunststof met gaatjes erin waar je de uiteinden doorheen kunt steken doordat daar een balletje op zit. Hij is zo’n 60 centimeter lang en bevat geen BPA, latex en giftige stoffen. En schoonmaken is een eitje want hij is makkelijk schoon te vegen en kan in de afwasmachine.

Door de vele gaatjes kun je hem echt overal aan vastmaken. Denk maar eens aan speelgoed, een speentje terwijl je met de maxi-cosi of draagdoek op pad bent en de lepel aan de kinderstoel.

De break away points zijn de twee uiteinden die net als een schoenveter door de gaatjes gestoken worden. Er zit een balletje aan die je er stevig door moet drukken. Kinderen krijgen die niet zomaar los (anders zou het spel immers juist nog maar net begonnen zijn, haha).

lil-sidekick-review-ervaring-mama-rapley-methode

Gaatjes genoeg! Dus je kunt grotere knuffels bevestigen of juist een kleine lepel waar je kindje op de kinderstoel mee probeert te eten. Alleen jammer dat ze de doperwten wel op de grond zullen blijven gooien!

lil-sidekick-review-ervaring-mama-rapley-methode

Het zal je niet verrassen dat lil’ sidekick gewoon bedacht is door een moeder in de Verenigde Staten die helemaal klaar was met het opraapspelletje van haar zoon. Soms zijn oplossingen eigenlijk zo simpel!

lil-sidekick-review-ervaring-mama-rapley-methode

Waar kun je lil’ sidekick kopen?

Op dit moment kun je lil’ sidekick alleen nog maar bestellen via de website van de distributeur in Nederland. Daar worden ze ook aangeboden als ‘teether’ oftewel als speeltje om op te kauwen als je kindje tandjes krijgt. Dat komt mede door de ster die aan een zijde zit. Daardoor valt direct op waar lil’ sidekick aan je maxi-cosi hangt en hij oogt ook stijlvol.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies