Pip&Nut pindakaas

Pip&Nut pindakaas Thursday April 12, 2018

Pindakaas, bij Linda in huis gaan er potten achter elkaar doorheen. Ze vinden het allemaal heerlijk. Maar waar ze zich altijd over verbaasd zijn de ingrediënten. Heb jij wel eens op het label van jouw potje pindakaas gekeken?

Geen troep

Als je de labels van potten pindakaas in de supermarkt goed leest, kun je de volgende ingrediënten tegen komen: suiker, palmolie, dextrose (ook suiker), gehard palmvet, glucose-fructose stroop (nog meer suiker). En dat is helemaal niet nodig. Gelukkig zijn er steeds meer merken die pindakaas maken zonder al deze (grotendeels overbodige) ingrediënten. Pip&Nut heeft vijf lekkere soorten pindakaas ontwikkeld. Zonder troep, wel heel erg lekker.

Vol energie

De drie soorten pindakaas en twee soorten amandelpasta’s zijn ontwikkeld door een marathonloopster. Niet zo gek, want het bevat heel veel nuttige voedingsstoffen voor sporters. Maar ook voor niet-sporters is het een gezond onderdeel van je dagelijkse portie goede vetten en proteïnen. Een simpel en gezond tussendoortje kun je maken door een appel in dunne schijfjes te snijden en een flinke lepel pindakaas of amandelpasta naar keuze als dip te gebruiken.

appel pindakaas

Pittige pastinaak-pinda soep

Pindasoep, daar kun je ons bij wijze van spreken wakker voor maken. Dus dit recept was de eerste die me aansprak om uit te proberen. En met succes, we gaan deze zeker nog een keer maken! (ik koos voor een andere topping, je kan natuurlijk variëren naar keuze). Eet smakelijk.

Spiced PEANUT PARSNIP SOUP

Door de pastinaken van tevoren te roosteren, karameliseren ze een beetje en dat geeft deze soep een extra boost. Het is als een high-five in een kommetje.

Voor de soep:

3 geschilde pastinaken, in kleine stukjes
1 rode ui, zonder schil, in vieren
2 tenen knoflook, gepeld
2,5 centimeter gember
720 ml groentebouillon
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels kokosroom
Een snufje chilipoeder
2 theelepels komijn
30 gram korianderblaadjes

Voor d’rop:

1 eetlepel geschaafde kokos
1 eetlepel pompoenzaad
De geraspte schil van 1 sinaasappelschil
15 gram gehakte koriander
Zeezout en verse gemalen zwarte peper

Go:

Verwarm de oven op 200°C. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en doe de pastinaken, ui, knoflook en gember erin en rooster het 20 minuten.

Maak intussen de topping van je soep door alle ingrediënten te mengen en ze op smaak te brengen met peper en zout. Zet aan de kant.

Doe de bouillon, pindakaas, kokosroom, chilipoeder, komijn en koriander in de blender en blitz het door elkaar.

Haal de geroosterde groente uit de oven en voeg ze bij de bouillon mix in de blender. Blitz de hele boel nog 1-2 minuten op een gemiddelde hoogte tot je een gladde soep hebt. Voeg een beetje water toe als je vindt dat de soep te dik is.

Serveer in kommetjes, doe de topping erboven op.

pindasoep pip nut

Gastblogster Linda

linda triest flens ecomama gastblogsterIk ben Linda getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda werd bijna wereldberoemd door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen tijdens Project Kledingstop. Daarmee is ze zelf een echte bewuste en minimalistische fashionista geworden. In haar blogs schrijft ze over eerlijke mode, anders omgaan met kleding kopen en deelt ze haar vragen én gouden tips op het gebied van mode. Ze is ook nog eens gek op lekker koken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies