Eco geboortekaartjes

Eco geboortekaartjes Thursday March 27, 2014

Misschien wel de meest gestelde vraag: waar vind ik eco geboortekaartjes?

Meestal is iedereen al lang op de hoogte van de komst van jouw baby, maar toch is een geboortekaartje nog een hele gewone traditie. De kaartjes worden vaak lang bewaard en hij hangt een paar weken bij alle opa’s en oma’s in de woonkamer. Wil je laten zien dat jullie kiezen voor eco-style, dan wil je ook eco-geboortekaartjes.

Eco geboortekaartjes op bloemzaadpapier

Muswerk maakt hele gave ontwerpen voor geboortekaartjes. Groei en bloei geboortekaarten noemt Joscha van Muswerk de kaartjes. Ze worden namelijk gedrukt op bloemzaadpapier. Dat is heel tof, want die zijn chloorvrij en 100% afbreekbaar. Wie dan na een paar weken liever bloemetjes in de vensterbank ziet kan het kaartje bedekken met een beetje aarde en vochtig maken. Symbolisch toch? Groei en bloei geboortekaarten.

Er zijn zelfs twee soorten bloemzaadpapier: het meer luxe 180 grams handgeschepte katoenpapier en het dunnere transparante 2 laagjes rijstpapier. En dan kun je ook nog kiezen uit het zadenmengsel veldboeket of klaproos.

DIY geboortekaartjes met stempels

Je kunt (ook bij Muswerk) stempels laten maken met de naam van je baby. De stempels worden ecologisch geproduceerd van echt natuurrubber​ en gemonteerd aan een stukje berkenhout. Je kunt dan kaartjes maken op voorgedrukte kaarten, koffiefilters, pizzadozen of wat je ook maar wilt.

stempel geboortekaartje DIY

Geboortekaartjes laten maken bij de sociale werkplaats

Zelf hebben we geboortekaartjes laten drukken op gerecycled papier bij de sociale werkplaats. Vaak kan dat wel, maar moet je zelf even informeren of het kan (in Groningen in elk geval wel). Soms geven ze zelf al aan dat je ze niet al te strak aan de deadline moet houden, al waren ze bij ons binnen een dag klaar.

En jij? Waar kies jij voor?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies